12.12.2017

Flamingo nousee suurimmaksi

Break Sokos Hotel Flamingo Vantaa on pian Suomen suurin hotelli. Yhdessä viihdekeskus Flamingon ja kauppakeskus Jumbon kanssa se muodostaa valtakunnan suurimman viihteen ja vapaa-ajan keskuksen.

“Hotellin laajennus vastaa monella tapaa ihmisten käyttäytymisen muutoksiin ja ympäristön huomioimiseen”, kertoo rakennuttaja Varman kiinteistökehitysjohtaja Aarne Markkula.

Flamingon kehittämisessä on otettu huomioon turismin kasvu, ihmisten vapaa-ajan muuttuvat tottumukset ja ympäristövastuu. Varman teettämä selvitys vahvisti, että matkailu pääkaupunkiseudulla kasvaa ja erityisesti aasialaisten lentomatkailijoiden määrät lisääntyvät. Uusiutuva hotelli Helsinki-Vantaan lentokentän läheisyydessä tarttuu tähän hotellimarkkinoiden kasvavaan trendiin.

Ihmiset tulevat Flamingoon monipuolisesti viihtymään ja hakevat vapaa-ajaltaan persoonallisia elämyksiä. Laajentuva hotelli tarjoaa heille 2018 vuoden loppuun mennessä yhteensä 540 huonetta, joista 230 täysin uusia. Uusien hotellihuoneiden teemoissa on huomioitu yksilöllisesti erilaiset asiakasryhmät.

Ympäristövastuu toteutuu, kun Sokotel Oy ja Varma ovat yhdessä siihen sitoutuneet. Hotelli rakennetaan Breeam Very Good -tason mukaisesti. Tämä on ohjannut  energiatehokkaiden ja ympäristöä säästävien ratkaisujen valintaa läpi koko suunnittelu- ja rakentamisketjun. ”Ulospäin näkyvin merkki ympäristömyötäisyydestä on laajennusosan katolle asennettava aurinkoenergiajärjestelmä. Tämän lisäksi muun muassa rakennuksen teknisissä järjestelmissä ja materiaalivalinnoissa on huomioitu niiden elinkaaren aikainen tehokkuus ja kestävyys”, kertoo HTJ:n BREEAM-asiantuntija Satu Karjalainen.

Työnimeltään Flamingo Wing -hanke koostuu uudesta 7-kerroksisesta hotellirakennuksesta sekä uuden ja vanhan rakennuksen yhdyssillasta. Hotellin laajennuksen yhteydessä toteutetaan perusparannustoimenpiteitä myös nykyisellä osalla. Hotellin aamiaistilaa laajennetaan, aulan kulkureitteihin tehdään muutoksia sekä rakennetaan uusi hissi ja liukuportaat. Rakennustyöt on aloitettu kesällä 2017 ja rakennushanke valmistuu vuoden 2018 lopulla.

HTJ vastaa Flamingo Wing -hankkeen rakennuttamisesta, projektinjohdosta ja työmaavalvonnasta sekä Breeam Very Good -tason sertifioinnista ja energia-asiantuntijatehtävien hoitamisesta. “Hotellin toiminnan häiriöttömyys ja asiakkaiden turvallisuus asettavat omat haasteensa kulkuväylien linjauksille ja suojauksille. Lisäksi hissikuilun ja liukuportaan rakentaminen keskelle olemassa olevaa rakennusta, tontin liityntäliikenteen turvallinen varmistaminen sekä Tammiston sähköaseman ja voimajohtojen läheisyys vaativat erityisen huolellista työturvallisuuden huomioimista”, kertoo hankkeen erityispiirteistä HTJ:n projektipäällikkö Pentti Schroderus.

Lisätietoja hankkeesta:
Pentti Schroderus
Projektipäällikkö
Rakennuttajatoimisto HTJ Oy
050 371 7766
pentti.schroderus@htj.fi