14.6.2017

HTJ on mukana Helsinki-Vantaan T2:n allianssimallilla toteutettavassa laajennushankkeessa

Finavia valitsi HTJ:n rakennuttajakonsultiksi Helsinki-Vantaan Terminaali 2:n laajennus- ja muutostyöhankkeeseen.

Nykyisen terminaalin eteen valmistuu 2020-luvun alussa täysin uudenlainen lentomatkustajia palveleva alue. Finavian tavoitteena on kehittää terminaalin kapasiteettia siten, että Helsinki-Vantaan lentoasema palvelee sujuvasti 20 miljoonaa matkustajaa vuodessa. Matkustajamäärän kehittyminen mahdollistetaan lähtevien ja saapuvien matkustajien toimintojen uudelleenjärjestelyllä, uusien tilojen rakentamisella ja järjestelmien kehittämisellä. Kapasiteetin kasvattaminen edellyttää laajennusosan rakentamista, nykyisten tilojen uudelleenjärjestelyä sekä vanhojen rakennusten purkamista laajennusosan alta.

Rakennuttajakonsultti valittiin puitesopimuskumppaneiden keskuudesta laatukilpailulla, vaiheittaista neuvottelumenettelyä käyttäen. Kilpailun tavoitteena oli valita konsultti, jolla on paras asiantuntemus ja kokemus toteuttaa tämänkaltaisen laajennus- ja muutostyön rakennuttajakonsultin tehtävät. Laatukilpailussa ehdokkaiden allianssi- ja projektinhallintaosaamista arvioitiin ennakkotehtävien, haastattelun ja tentin perusteella.

”HTJ ottaa tehtävän vastaan innostuneena ja ylpeänä siitä, että olemme tulleet valituksi osaksi tätä hienoa ja ainutlaatuista hanketta. Tavoitteenamme on kehittyä johtavaksi IPT-hankkeiden asiantuntijaksi ja tämä hanke velvoittaa meitä panostamaan entistä enemmän alan kehitykseen” toimitusjohtaja Janne Ketola kertoo.

Lisätietoja hankkeesta:

Helsinki-Vantaan uusi ikoninen sisäänkäynti

Katso myös:

Allianssimallia infrahankkeissa

Viisi vinkkiä onnistuneeseen allianssihankkeeseen.

Kysy lisää palveluistamme:
htj.fi

Vesa Ekokoski
Johtaja, pääkaupunkiseutu
Rakennuttajatoimisto HTJ Oy
Puh.  050 3713 461
vesa.ekokoski@htj.fi