3.11.2017

HTJ on valittu Kantasairaalahankkeen rakennuttajakonsultiksi

Kanta-Hämeen maakunnassa suunnitellaan uuden sukupolven sairaalan rakentamista Hämeenlinnan keskustan tuntumaan. Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri on valinnut kilpailutuksen kautta HTJ:n hankkeen rakennuttajakonsultiksi. Sopimus allekirjoitettiin 1.11.2017.

Hankkeen tavoitteena on tehokkaasti toimiva ja yhteistyötä edistävä, kaikkia palveleva terveydenhuollon palvelukeskus, Kantasairaala. Uutta sairaalaa suunnitellaan Hämeenlinnan keskustaan, rautatieaseman välittömään läheisyyteen. Uudisrakentamisen taustalla on keskussairaalan toimintojen ja tilojen uudistamisen ajankohtaisuus sekä rakennuskannan ikääntymisen että toiminnan tehostamisen vuoksi.  

Hanke toteutetaan allianssimallilla, ja HTJ toimii tilaajan konsulttina jo hankkeen nyt käynnissä olevan suunnitteluvaiheen aikana. Alustavan aikataulun mukaan projekti kestää kaikkiaan vuoteen 2023 asti. Hankkeen laajuustavoite on 90.000 brm2,  ja tavoitekustannus on n.305 M€.

”Uusi sairaala on Kanta-Hämeen asukkaiden terveydenhuollon tulevaisuuden kannalta seuraavien vuosikymmenien tärkein investointi. Haluamme varmistaa hankkeen onnistumisen käyttämällä parasta asiantuntemusta suunnittelun ja toteutuksen tukena”, toteaa sairaanhoitopiirin johtaja Hannu Juvonen.

”Olemme HTJ:llä erittäin iloisia siitä, että pääsemme tuomaan asiantuntemustamme tähän Kantasairaalahankkeeseen, joka on HTJ:lle toinen merkittävä sairaalahanke Tampereen yliopistollisen sairaalan Uudistamisohjelma 2020 rinnalla”, kertoo johtaja Esko Salonen HTJ:stä.

Lisätietoja:
Rakennuttajatoimisto HTJ Oy
Esko Salonen
Johtaja, Aluetoiminnot
Puh. 050 3587 795
esko.salonen@htj.fi

Kanta-Hämeen keskussairaala
Eeva Rikkilä-Kettunen
Projektipäällikkö
Puh. 040 621 1225
eeva.rikkila-kettunen@khshp.fi

Seuraa hanketta: https://www.khshp.fi/Kantasairaala/