23.1.2017

HTJ Verkkosaaren ryhmärakennuttamishankkeen rakennuttajakonsultiksi

Koti kaupungissa ry:llä on käynnissä ryhmärakennuttamishanke Kalasataman Verkkosaaressa. Ryhmärakennuttamisessa tulevat asukkaat suunnitteluttavat, rakennuttavat ja rahoittavat yhteisölliseen asumiseen tähtäävän talon. Asukkaat ovat kilpailuttaneet ja hyväksyneet arkkitehdin ja HTJ on valittu Verkkosaaren talohankkeen rakennuttajakonsultiksi.

Verkkosaaren tontille nousee talo, jossa on neljä- ja seitsenkerroksiset osat. Rakennusoikeutta on yhteensä 2750 kerrosalaneliömetriä. Taloon tulee arviolta 35 huoneistoa sekä monikäyttöisiä yhteistiloja. Yhteistilat suunnitellaan tulevien asukkaiden toiveiden mukaan. Suunnitelmissa on mm. yhteiskeittiö ja ruokailutila, kattosauna, harrastamiseen sopiva takkahuone sekä yhteiset kattoterassit. Hanke toteutetaan Terve talo -periaatteita noudattaen. Rakentaminen alkaa vuonna 2018.

Talo on osa seitsemän taloyhtiön korttelia ja sen suunnittelee Arkkitehdit Sarlin+Sopanen Oy.

Kalasatamaan nousee uusi työpaikka- ja asuinalue aivan Helsingin ydinkeskustan tuntumaan meren rannalle. Kalasataman alueelle on varattu ryhmärakentamiselle useita tontteja, mutta myös perinteisempiä kerrostalokortteleita, kaupunkipientaloja, tornitaloja ja kelluvia asuntoja. Kalasataman Verkkosaaresta tulee urbaani kaupunginosa, jossa vuorottelevat asuintalot, toimistot, kivijalkakaupat, ravintolat ja kahvilat.

Lue lisää Koti kaupungissa – Hem i Stan Verkkosaaren talohankkeesta ja ryhmärakennuttamishankkeista sekä Kalasataman kehittämisestä.

Lisätietoja HTJ:llä antaa:     

Tuukka Salo
Toimialapäällikkö, Talonrakennus
Rakennuttajatoimisto HTJ Oy
P. 050 3784 698
tuukka.salo@htj.fi