6.10.2017

Joki nousee aikataulussa

Turun Teknologiakiinteistöt Oy:n rakennuttama ainutlaatuinen Vierailu- ja innovaatiokeskus Joki kohoaa upeasti Turku Science Parkin alueelle. HTJ hoitaa hankkeen rakennuttamis- ja työmaavalvontatehtäviä. HTJ on ollut hankkeessa mukana alkuvaiheessa järjestetystä arkkitehtikilpailutuksesta lähtien.

Joki-keskuksen rakentaminen on merkittävä osa Turun kaupungin kärkihanketta – Kupittaan alueen kampuksen ja tiedepuiston kehittämistä. Vierailukeskuksen tavoitteena on esitellä Turun seutu innovatiivisena, kilpailukykyisenä ja kehittyvänä toimintaympäristönä, jonne kannattaa sijoittua ja investoida. Vierailukeskus tarjoaa yrityksille mahdollisuuden omien tuotteidensa ja innovaatioidensa esittelyyn. Keskus toteutetaan yhteistyössä Turun kaupungin kanssa.

Joki on kaikille avoin yritysten, opiskelijoiden ja vierailijoiden innostava olohuone ja kansainvälinen kohtaamispaikka. Kolmikerroksisen keskuksen 2000 brm² tilat mahdollistavat myös isompien yleisötapahtumien järjestämisen. Keskuksen on suunnitellut Arosuo Arkkitehdit Oy ja sen rakentamisesta vastaa Rakennustoimisto Lundén Oy.

Vierailukeskus Joen rakennustyöt alkoivat lokakuussa 2016 ja ne ovat edenneet aikataulussaan. Peruskiven muuraustilaisuutta vietettiin tammikuussa ja harjannostajaisia elokuussa 2017. Tällä hetkellä työmaalla on käynnissä julkisivutyöt. Marraskuussa alkavat käyttöönottoon liittyvät toimitukset ja testaukset, kuten näyttelytekniikka-asennukset. Valmiit tilat avautuvat yleisölle joulukuussa 2017. Rakentamisen etenemistä voi seurata työmaakamerasta.

HTJ:n projektipäällikkö Petri Rintala kertoo, että Vierailukeskuksen rakennuspaikka on haastava, sillä rakennus sijaitsee neljän eri rakennuksen välissä. Rakennuspaikan alla kulkee paljon eri toimijoiden kaapeleita, jotka poistettiin käytöstä ja siirrettiin toisaalle suunnitelmallisesti ja hallitusti. Hankkeessa on panostettu suunnitelmalliseen lähikiinteistöissä toimivien yritysten tiedottamiseen, jotta lähimmät toimijat ovat tietoisia työmaan vaiheista ja mahdollisista erikoisjärjestelyistä.

”Tilaaja haluaa panostaa hankkeessa erityisesti laatuun”, kertoo Rintala. Koko hankkeen ajan on selvitelty erilaisia toteutusvaihtoehtoja ja tehty rinnalla kustannuslaskelmia budjetissa pysymiseksi. Suunnitelmiin on kustannussyistä tullut niin lisäyksiä kuin jotain poistoja. Esimerkiksi kaksoisjulkisivun väliin suunniteltu kulkuparvi jää toteuttamatta. Toteutuksessa on huomioitu alueen yhtenäisyys ja kulkuyhteydet mm. Kampusalueelle.

”Yhteistyö HTJ:n kanssa on sujunut erittäin hyvin. Lopputuloksena syntyy ainutlaatuinen rakennus ja täysin uudenlainen palvelukokonaisuus, joka nostaa koko Turku Science Parkin alueen uudelle tasolle", kertovat kiinteistöpäällikkö Olli Rosenberg ja projektipäällikkö Hele Kaunismäki Turun Teknologiakiinteistöiltä.  

Lisätietoja:

Petri Rintala
Projektipäällikkö
Rakennuttajatoimisto HTJ Oy
Puh. 040 542 0799
petri.rintala@htj.fi

Marjo Jaakkola
Aluepäällikkö
Rakennuttajatoimisto HTJ Oy
Puh. 040 5129 612