26.4.2017

Kampin kauppakeskuksen ’Kortteli’-hanke on niittänyt mainetta

Kampin kauppakeskuksen 5. ja 6. kerroksessa avattiin viime joulukuussa Kortteli-niminen ravintolakeskittymä. Ravintoloiden lisäksi Korttelin palvelutarjontaan kuuluvat myös kauneushoitola, kampaamo ja joogastudio. HTJ on vastannut hankkeen rakennuttamis- ja valvontatehtävistä. Suomen kauppakeskusyhdistys on palkinnut sen 6.4.2017 ’Vuoden 2017 kauppakeskustekona’.

Korttelin ravintola- ja palvelumaailma on laajuudeltaan 3500 m2 ja sisältää asiakaspaikkoja yli 1000. Asiakaskunta on selvästi ’löytänyt’ Korttelin, josta kertovat ravintoloiden suuret kävijämäärät sekä erinomainen myynti.

HTJ:n projektipäällikkö Lauri Järvinen kertoo kauppakeskuksen ylimmissä kerroksissa toteutetusta hankkeesta näin:

”Toteutus erittäin vilkkaassa kauppakeskuksessa loi monimuotoisia logistisia ja turvallisuushaasteita ratkottavaksi. Erityisesti nykyisten vuokralaisten tarpeiden yhteensovittaminen ja rakennustyön etenemisen vaatima aikataulu vaativat paljon yhteensovittamista.

Haastavimpina työvaiheina olivat mm. Narinkkatorin pääsisäänkäynnin yläpuolella olevan, koko julkisivun mittaisen, vanhan ulkoterassin muuttaminen ravintoloiden parhaiksi asiakaspaikoiksi. Näiltä asiakaspaikoilta aukeaakin huikeat näkymät Helsingin ylle.

Myös 6. kerroksen tasossa, Annankadun puoleiseen päätyyn, rakennettiin uutta vuokratilaa - muun muassa 6.krs tasossa ’leijuva ravintola’ ja uusi lasitettu terassi sekä niistä uusi yhteys hissiaulaan. ’Ravintolalautan’ ja portaiden teräsrakenteet ripustettiin vetotankojen avulla. Uudet teräsrakenteet olivat osin niin massiivia, että niiden nostot, kuljetus ja asennus vaativat erityistä suunnittelua ja haalausjärjestelyjä.

Kampin Kauppakeskuksen toteuttama konsepti on ollut ainutlaatuinen ja rohkea teko. Onnittelut Kampille hienosta konseptista ja palkinnosta. Kiitokset puolestani hyvästä yhteistyöstä kaikille hankkeen osapuolille.”

Suomen Kauppakeskusyhdistyksen artikkeli Korttelin valinnasta vuoden 2017 kauppakeskusteoksi

Lisätietoja HTJ:llä antaa:

Lauri Järvinen
Projektipäällikkö
Rakennuttajatoimisto HTJ Oy
Puh. 050 433 9118
lauri.jarvinen@htj.fi