17.5.2016

#Kasarmikatu21

HTJ saa hoitaakseen harvinaisen uudisrakennushankkeen Helsingin sydämessä.

Kasarmitorin laidalta puretaan kaupungin entinen rakennusvirasto. Ahlström Capital, HGR Property Partners ja YIT rakennuttavat uuden kiinteistön, joka valmistuu loppuvuodesta 2017. Uuteen toimistotaloon tulee monimuotoinen työpiste jopa tuhannelle työntekijälle.

”Tämä on iso yhteistyöprojekti, jossa HTJ toimii päivittäisenä edustajanamme työmaalla. Suurin odotuksin ja positiivisella meiningillä teemme töitä yhteiseen maaliin pääsemiseksi”, toteaa A.Ahlström Kiinteistöt Oy:n kiinteistöjohtaja Sanna Sianoja.

Tulevien käyttäjien työympäristö on kehitetty vastaamaan tulevaisuuden työskentelytapoja ja tukemaan ihmisten vuorovaikutusta. “Kasarmikatu 21 on jo ajatuksellisesti todella kiehtova hanke. Moni asia on mahdollista tehdä aivan uudella tavalla”, kertoo HGR Property Partners Oy:n toimitusjohtaja Kari Helin. Talotekniikka ja runko mahdollistavat joustavan työskentelyn niin olohuonenurkkauksissa kuin hiljentymishuoneissa. Ison, 16 000 neliön, rakennuksen sisälle tulee luonnonvaloa valopihalta ja led-valaistus jäljittelee päivänvalon kiertoa.  

Myös ympäristöajattelu on osa modernia ja toimivaa työtilasuunnittelua. Kiinteistö rakennetaan LEED-ympäristösertifikaatin korkeimpien Platina-vaatimusten mukaisesti. Ympäristöystävällisyys on huomioitu läpi hankkeen: purkujätteen kierrätyksessä, materiaaleissa, rakennustavoissa ja teknisissä ratkaisuissa. Kohteen saavutettavuus sekä sijainti ydinkeskustassa on huomioitu, ja esimerkiksi pyöräparkkeja on kellaritiloissa todella runsaasti.

Kasarminkatu 21:n uusien työntekijöiden kotiuttaminen ja kohteen integroiminen osaksi Kasarmitorin ympäristöä on aloitettu hyvissä ajoin. Talon omilla verkkosivuilla työmaakamerasta voi seurata rakennuksen valmistumista livenä, kurkistaa havainnekuvien sekä -videon kautta tulevaan ja käydä vuoropuhelua sosiaalisessa mediassa hästägillä #kasarmikatu21.

Tule mukaan tutustumaan poikkeukselliseen kaupunkikuvan muutokseen.
www.kasarmikatu21.fi