Teollisuuden energiapalvelut

Tuotantorakennuksissa valtaosa energiasta kuluu usein itse tuotantoprosessiin. Kiinteistön kulutusta ja energiansäästö mahdollisuuksia ei tule unohtaa, monesti kulutusta analysoimalla voidaan löytää tehostamispotentiaalia myös tuotannon ja kiinteistön energiavirtojen yhteensovittamiseen.

Kokonaisenergiankulutuksen analyysi paljastaa mihin energiaa kuluu ja mistä säästöpotentiaalia on kannattavinta lähteä etsimään. Energia-analyysi sisältyy esimerkiksi suuryrityksille pakolliseen energiakatselmukseen, mutta se voidaan tehdä myös erillisenä yrityksen tarpeisiin mitoitettuna selvityksenä.

Teknisten järjestelmien ja energiansäästöpotentiaalin kartoitus auttaa kiinteistön omistajaa suunnittelemaan ylläpitoa sekä suuntaamaan investoinnit oikeisiin kohteisiin. Energiakartoitus voidaan myös luontevasti yhdistää PTS-suunnittelua tukevaan kuntokartoitukseen.

Lämmöntalteenoton tehostamisen ja laiteinvestointien kannattavuusarvioinnin lisäksi monissa tuotantolaitoksissa on mahdollista saavuttaa säästöjä uusiutuvan energian hyödyntämisen kautta. Esimerkiksi aurinkosähköön investoiminen vähentää vuosittaisia energiakustannuksia ja maksaa itsensä tyypillisesti takaisin noin kymmenessä vuodessa.

HTJ:ltä saat apua vaihtoehtojen tarkasteluun, kannattavuuslaskentaan, hankinnan kilpailutukseen ja toteutuksen valvontaan. Tarjoamme apua myös Energiatehokkuussopimuksiin liittyneille yrityksille tavoitteenmukaisten säästöjen saavuttamisessa ja todentamisessa.

HTJ:n energiapalvelut palvelevat sinua tarvelähtöisesti kaikissa energia-asioihin liittyvissä ongelmissasi. Ota yhteyttä, niin löydämme sinulle ratkaisun.