17.5.2016

Työympäristökehittäminen on muutosjohtamista

HTJ tukee asiantuntijapalveluillaan asiakkaidensa työympäristökehittämistä. HTJ kehitti edelleen myös oman henkilöstönsä työympäristöä ja muutti pääkonttorinsa uusiin tiloihin Aviapolikseen, lähelle Helsinki-Vantaan lentokenttää.

“Uuden toimistomme suunnittelun tavoitteena oli lisätä vuorovaikutusta, parantaa asiakaskokemusta ja mahdollistaa yrityksen kasvu”, kertoo HTJ:n toimitusjohtaja Marko Juhokas.

HTJ:läiset ovat suurimman osan työajastaan asiakkaiden luona ja työmailla. Kun he ovat toimistolla, on tärkeää mahdollistaa sujuva tiedonkulku kollegoiden kesken. Tuoreetkin työntekijät pääsevät avoimessa monitilatoimistossa nopeasti osaksi yhteisöä ja asiakkaat tapaavat monialaiset HTJ:läiset.

“Haluamme toimiston olevan keskeinen kohtaamispaikka”, summaa Juhokas ja toivottaa henkilöstön, asiakkaat ja yhteistyökumppanit lämpimästi tervetulleiksi toimistolle.

Sosiaalisen työympäristön luominen

Pohjimmiltaan työympäristökehittämisellä voidaan vauhdittaa uudistusta, lisätä vastuuttamista tai vähentää konflikteja. Suunnittelu lähtee kokonaisuuden ymmärtämisestä - siitä, millaista toimintaa tilamuutoksella halutaan mahdollistaa. Käsityksen voi käytännössä muodostaa yhdistämällä johdon liiketoiminnalliset tavoitteet ja henkilöstön yksilölliset tarpeet työskentelylle.

“Työympäristömuutos koskettaa ihmisiä tunnepuolella, ja juuri siksi se vie muutoksia eteenpäin”, kertoo työympäristön konsultointi- ja sisustusarkkitehtisuunnittelutoimisto Workspace Oy:n toimitusjohtaja Jari Niemelä.

Hyvä työympäristö tukee organisaation yhteisiä tavoitteita ja tarjoaa työntekijälle mahdollisuuden tehdä työnsä mahdollisimman hyvin.

Fyysisen työympäristön tavoitteena on luoda innostavat tuottavat puitteet sosiaaliselle ja virtuaaliselle työympäristölle. Sosiaalisen työympäristön kehittäminen haastaa vastaamaan tieto- ja joustotyön aikana kysymykseen miksi asiantuntijamme haluaisi tulla toimistolle juuri tänään ja millä saisimme asiakkaamme käymään meillä kylässä?

Toimintaa lintuperspektiivistä

HTJ tuottaa yhteistyössä Workspace Oy:n kanssa Finnairin lentävän henkilökunnan tilamuutoksen.

“Työympäristökehittäminen aloitettiin tarkastelemalla hetki henkilöstön toimintaa yläpuolelta”, kertoo Finnair Oyj:n apulaisjohtaja Pekka Kuosmanen.

Finnairin menestysstrategian mukainen kasvu, Helsinki-Vantaan lentoaseman kehittäminen ja uuden laajarunkolaivaston käyttöönoton aloittaminen olivat painavia syitä käynnistää tilan muutokset.  

”Työympäristökehittämisessä on hyvä olla mukana muutosprojektiin sitoutunut käyttäjien edustaja”, Kuosmanen vinkkaa. Tämä henkilö on tärkeä linkki  käyttäjien ja suunnittelijoiden välillä ja edistää merkittävästi asetettujen tavoitteiden saavuttamista.

Lue lisää HTJ:n PJP-mallista jutusta “Ketterä projektinjohtopalvelu”.
Tutustu myös HTJ:n projektinjohtopalveluihin verkkosivuillamme.