14.10.2016

Vantaan Flamingo-hotellin laajennushankkeen rakennuttamis- ja valvontatehtävät HTJ:lle

Keskinäinen Työeläkevakuutuysyhtiö Varma rakennuttaa ja vuokraa pitkällä sopimuksella Sokotel Oy:lle hotellilaajennuksen Viihdekeskus Flamingon yhteyteen Vantaan Aviapolikseen. Laajennus sisältää pelkästään hotellitiloja ja laajennukseen tulee noin 230 hotellihuonetta. Rakennuttajatoimisto HTJ Oy vastaa hankkeen rakennuttamis- ja työmaavalvontapalveluista.

Hotellin laajennus vastaa lentokentän lähialueen kehitystarpeisiin ja vahvistaa Flamingon asemaa entisestään viihtymis- ja hotellikeskuksena. Sokotel toimii myös nykyisen Break Sokos Hotel Flamingon hotellioperaattorina. Yhdyskäytävällä nykyiseen hotelliin liitettävän laajennuksen valmistuttua uusi Sokos-hotellikokonaisuus tulee - yhteensä noin 540 huoneellaan - olemaan Suomen suurin hotelli. Laajennuksen yhteydessä myös olemassa olevaan kiinteistöön tehdään kehitystoimenpiteitä: mm. hotellin aamiaisravintolaa ja keittiötä suurennetaan ja tiloihin rakennetaan lisää hissejä.

Hankkeen suunnittelu on käynnistymässä ja rakennustyöt aloitetaan keväällä 2017. Työnimellä Flamingo Wing kulkeva rakennushanke valmistuu ja otetaan käyttöön loppuvuodesta 2018. Laajennusosa on siiven muotoinen, chilipippurinpunainen ja kooltaan n. 9700 kerrosneliömetriä. Laajennuksen arkkitehtisuunnittelusta vastaa Haroma & Partners.

Hotellikiinteistön suunnittelussa ja rakentamisessa korostetaan energiatehokkuutta ja ympäristöä säästäviä ratkaisuja. Rakennukselle haetaan Breeam Very Good -tason ympäristösertifikaattia.

Lue lisää: Varman tiedote hankkeesta 11.10.2016.

Lisätietoja hankkeesta:
Pentti Schroderus
Ryhmäpäällikkö
Rakennuttajatoimisto HTJ Oy
P. 050 3717 766
pentti.schroderus@htj.fi